Te mivel vágsz neki a horvát tengerparti nyaralásnak?

Felmérést készített a Bank360 az Opinio okostelefonos applikáció segítségével a magyarok idei nyaralási terveiről. A kutatást 1491-en töltötték ki, az eredmények a 16 és 59 év közötti, okostelefonnal rendelkező magyarországi lakosságra reprezentatívak nem, kor iskolai végzettség, településtípus és régió szerint. A kutatásból többek között az is kiderül, hogy milyen arányban utaznak a népszerű célpontok felé autóval, vonattal vagy éppen repülővel a nyaralók.

A kutatás alapján a magyarok legtöbben Horvátországba és Olaszországba mennek az idén nyaralni, így ezt a két országot kiemelten vizsgáltuk. Arányait tekintve az autóval nyaralni indulók többsége, 45 százaléka választotta Horvátországot nyaralása célpontjául az idén, míg a vonattal utazók egyáltalán nem találták ezt az úti célt vonzónak. 

A legtöbben a vonattal utazók közül Olaszországot választották úti célnak, 29 százalékkal. De ugyanekkora arányban vannak azok is, akik még nem tudják, hova utaznak az idén, de azt már igen, hogy a vonatot választják az utazáshoz. A repülővel utazók közül közel négyszer annyian választották a két népszerű ország közül a távolabbi Olaszországot. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük